logotype

Bewonder

Op zaterdag 14 april jl. hield Harmonie Koning Willem III uit Beneden Leeuwen zijn jaarconcert in MFA De Rosmolen.

Het nummer 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' brachten zij ten gehore met medewerking van enkele leden van het Maas & Waals Mannenkoor én van Sparkle.

 

Zowel het Maas en Waals Mannenkoor als het dameskoor Sparkle staan onder leiding van dezelfde dirigent: Ton de Waal uit Nijmegen.

 

 


Acht leden van Sparkle in actie samen met
Harmonie Koning Willem III
(foto: Antonie vd Heuvel)

CD Keep Calm & Sparkle

Om het 12,5-jarig jubileum te vieren, heeft Popkoor Sparkle een tijd terug een cd opgenomen!

 

Op deze cd staan de volgende nummers:

Lees meer...

Keep Calm and Sparkle

Op 4 maart 2016 was het zover, na een lange voorbereiding hebben wij ons jubileum-concert gegeven in het Arsenaal in Grave. Wat een geweldige avond was het!!

Popkoor Sparkle opende de avond met Willkommen / Cabaret, toepasselijker dan dat, kon haast niet. Na een aantal nummers en enkele solo's nam cabaretier Ernest Beuving het over, onder begeleiding van zijn gitarist Erik Raayman. Ernest verraste het publiek met enkele typetjes en sketches en sloot zijn eerste deel af met het nummer 'Enschede' waarbij ons koor meezong vanuit achterin de zaal. Daarna werden er nog enkele nummers gezongen door Sparkle, waarna de pauze begon en het aanwezige publiek kon gaan genieten van een drankje.

Na de pauze opende Ernest het tweede deel van de avond, wederom met typetjes en sketches. Toen hij het podium verliet, stonden de 'Sparkle Sisters' al klaar en begonnen zij, begeleid door trompettist Theo Peters van de Mertblaozers en in stijl gekleed, aan hun medley van de Star Sisters. Vervolgens kwam Sparkle nog een aantal nummers zingen en was er nog een laatste solo, gezongen door vier koorleden. Tot slot nog enkele nummers en als allerlaatste zong Ernest samen met ons nog het nummer 'Is Er Een Land' waarmee de avond toch echt, véél te snel voor ons gevoel, tot een einde kwam.

Veel mensen bleven nog in het Arsenaal om met ons een drankje te drinken en na te praten over een zeer geslaagde avond.
Bedankt aan iedereen die eraan meegeholpen heeft om dit concert mogelijk te maken!

Repertoire

Sinds september 2012 is Ton de Waal onze dirigent, en vanaf dat moment is het repertoire vernieuwd.
Wij zingen diverse liedjes uit de afgelopen decennia en de nummers worden veelal drie- of vierstemmig ten gehore gebracht. Tijdens optredens wordt zonder bladmuziek gezongen.

Een greep uit het huidige repertoire:

 

 • Bohemian Rhapsody
 • Rhythm Of Life
 • Omarm
 • Somebody To Love
 • One Moment In Time
 • Fields Of Gold
 • Ben
 • All Of Me
 • Hallelujah
 • Stap Uit De Schaduw
 • Testament
 • She's Always A Woman
 • Pastorale
 • I Feel Pretty
 • Blue Moon

 

 

 

 

 

 

Christmas Sparkles

Op zondagmiddag 18 december 2016 hebben wij een kerstconcert verzorgd onder de naam Christmas Sparkles.
We werden bijgestaan door het Maas en Waals Mannenkoor dat, net als Popkoor Sparkle, onder leiding staat van dirigent Ton de Waal.

 

Het was een ontzettend leuke middag, de kerk zat helemaal vol en iedereen was enthousiast over de samenwerking van de twee koren. Ondanks dat het een kerstconcert was, werden er ook een aantal nummers uit het algemene repertoire gezongen en daarmee was er voor ieder wat wils.

 

Dirigent

Popkoor Sparkle stelt u met trots onze dirigent voor: Ton de Waal.

 

Ton is geboren in Den Haag en begon zijn muzikale carrière met orgellessen van Arie Peters, de stadsorganist van de St. Stevenskerk in Nijmegen.
Na zijn vwo conservatorium in Utrecht met hoofdvakken orgel, koor- en orkestdirectie studeerde hij af in 1978, daarna studeerde hij nog 6 jaar lichte muziek in Hilversum.
Sinds 1978 heeft Ton gedirigeerd bij diverse koren en orkesten in het hele land, oa Silvesterproductie met Straussorkest Boedapest in Concertgebouw Amsterdam met Joop vd Ende.

Tegenwoordig dirigeert hij het Velps Middagkoor, Maas en Waals Mannenkoor en diverse kerkkoren in de omgeving.

Kom je bij ons zingen?

Woon je in (de buurt van) Grave, hou je van muziek en vind je het leuk om te zingen?
Kom dan  bij Popkoor Sparkle zingen!!

Je mag eerst enkele repetities gratis bijwonen zodat je een indruk krijgt van ons gezellige koor, onze leuke dirigent en ons uitgebreide repertoire. Heb je nog nooit eerder gezongen, behalve luidkeels onder de douche of in de auto? Geen probleem! Samen met Ton (de dirigent) gaan we kijken bij welke stemgroep jij het beste tot je recht komt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anita, via onze contactpagina.